Ти тут

Хрещення: що потрібно знати?

Хрещення - Таїнство православної церкви, при здійсненні якого охрещуваний очищається від гріхів минулого життя і підготовляється до прилучення церкви.

У православній Церкві Хрещення здійснюється над людиною в будь-якому віці, починаючи з новонароджених немовлят. У Таїнстві Хрещення беруть участь восприемники, щоб поручитися перед Церквою за віру крещаемого, якщо це людина доросла, і за добру християнське виховання крещаемого немовляти.


Ритуал Хрещення має багатовікову історію. І сьогодні, в 21 столітті породжує масу питань у батьків і майбутніх хресних. Наводимо Вам підбірку питань по темі Хрещення з нашого форуму. У тонкощах ритуалу хрещення нам допоміг розібратися батько Михайло Зазвонов, керівник Християнського Православного Центру допомоги породіллі і дитинства ім. Серафима Саровського:

- Підкажіть, будь ласка, чи потрібно як то спеціально хрещеним і дитині готуватися до хрещення (пост, причащання або що то ще)? Що потрібно з собою мати?

Потрібно серйозно налаштуватися і дізнатися про те, до чого ви приступаєте, так як хресні матимуть серйозну відповідальність.

Взяти з собою потрібно:

1. свідоцтво про народження малюка-
2. рушник
3. Крестік-
4. Якщо прохолодно, то що-небудь теплое-
5. свічки-
6. жертву за хрещення (300-400 руб).

Хочемо хрестити дитину, чи можна хрестити в свята?

Хрестити можна завжди, але в кожному храмі різну кількість священиків, тому в великі свята не завжди буває хрещення, але краще завжди заздалегідь зателефонувати в той Храм, де вирішили хрестити.

Підкажіть будь ласка, коли краще хрестити новонародженого? Хотілося б швидше. Але я чула, що хрестити потрібно після виконання 40 днів ...

Відео: Скоро свято - Водохреще. Що треба знати, це цікаво.

Так, це оптимальний час для хрещення, але якщо слабке здоров`я, то хрестимо і раніше.

Моїй доньці зараз 1рік 2 місяці, дуже хочу її охрестити і збираюся це зробити в найближчі тижні, в зв`язку з цим у мене такі питання: За який час до хрестин, я повинна взяти дозвільну молитву, щоб її отримати я повинна відстояти всю службу? Моя дочка дуже прив`язана до мене і починає голосно плакати, якщо хтось намагається взяти її на руки або заговорити з нею, вона не визнає навіть свою бабусю, можна мені буде під час хрещення брати доньку на руки і заспокоювати її або це не дозволяється?



Молитву матері читають при хрещенні дитини, так що ходити в Храм заздалегідь не потрібно, а ось дитину налаштувати на хрещення варто, так як це допоможе малюкові. Вибирайте хресних, яких знає малюк і на їх руках він не буде хвилюватися, попросіть священика побути поруч з дитиною.

Ми збираємося хрестити доньку, але хресні батьки, яких ми обрали, знаходяться далеко, в іншому місті, і якщо хресний зможе приїхати, а ось хрещена немає, чи можна буде охрестити дитину у відсутності хресною, або необхідна присутність обох хресних обов`язково?

Хрестити з одним хресним можна, а ось зовсім без них не можна, так що намагайтеся знайти хоча б одного.

Підкажіть будь ласка, чи можна на обряді хрещення, щоб замість хрещеної дочка тримала інша жінка (її тітка). Наша хрещена через роботу ніяк не може потрапити на обряд, а до тітки дочка вже звикла. Сама вона не може бути хрещеною, так як у неї хрещеників вже багато.

Не можна. Так як тітка не даватиме при хрещення обіцянку, а при обряді це обов`язково, так що доведеться вам перенести хрещення або хресною звільнитися від своїх справ.

А один тільки хресний може бути присутнім на хрещенні, а хрещена буде вписана заочно?

Відео: Що потрібно для здійснення таїнства Хрещення?

Так, одного хресного досить.

Чи можна хрестити дитину (сина 6,5мес.), Якщо через пару місяців йому належить зміна прізвища та по батькові? Або краще почекати? Чи має це значення?

Прізвище та по батькові на таїнство не впливають, але вам видадуть свідоцтво про хрещення. Тому треба все ж хрестити по наявному документам, а пізніше прийти в цей Храм і попросити видати свідоцтво з урахуванням змін. Можна, звичайно, почекати, але там же будуть проблеми зі зміною документів і все знову відкластися, а хрестити важливо.

Дитині вже майже 10 міс. і її досі не хрестили. На мій погляд, це все треба було робити раніше, але на жаль не вийшло. А тепер дочка всіх чужих і незнайомих людей боїться і на хрещенні влаштує грандіозний скандал ... Що робити? Відкласти поки не підросте ???

Підійти до священика і пояснити ситуацію. Попросити щоб дозволили бути поруч з дитиною для розради і частіше тримати на руках. Думаю, що не відмовлять, а дитину хрестити потрібно не відкладаючи. Бог в допомогу.

Свого малюка будемо хрестити після 40 днів від народження ... але також будемо хрестити племінницю чоловіка, я і чоловік будемо хрещеними дівчинки. чи можна так !? або охрестити в різні дні !?

Відео: Все, що ви хотіли знати про купання на Хрещення

Бути хресними подружжю в однієї дитини не можна, а ось хрестити за один раз родичів можна.

Чи має значення, який хрестик при хрещенні: золотий або звичайний (чула, що золоті не можна) і хто купує його (це повинні робити хресні або все одно хто)?

Хрестики можна будь-які, а дарувати їх краще хрещеним, є така добра традиція.

Ми з чоловіком чекаємо малюка, самі не вінчані і не хочемо поки вінчатися. а батьки наполягають на обов`язковому хрещенні дитини. моя думка з цього приводу від батьківського сильно відрізняється. я думаю, що релігія справу особисто кожного і потрібно, щоб малюк підріс і сам прийняв рішення про прийняття хрещення. але мами лякають прокльонами і всякою всячиною типу пристріту. Як краще вчинити?

Хрестять дітей у православ`ї обов`язково, так як дитина потребує духовної підтримки і вихованні і йому необхідно для духовного зростання церковного знання і опіки. (А з приводу свободи малюка, можна не вчити його розмовляти по-російськи, адже ви не знаєте чи хоче він знати саме цю мову, а не англійська наприклад. Так само і годувати його не потрібно, може він вегетаріанець, а ви порушуєте його свободу , прикриваючись своїми батьківськими егоцентричним принципами, годуєте м`ясом, нібито для гемоглобіну.)

Останнє висловлювання правильне, але ... Мої батьки теж залишили мені вибір. Я вже виросла і хочу хреститися, прийняти християнство. Поки росла і до сих пір Бог в душі моїй і я зверталася до нього за порадами і допомогою. І він поруч. Хоча кажуть, що без офіційного прийняття християнства, ну, типу блюзнірство все це. Я не згодна! Якщо Він в душі, в мені. Але хреститися думаю.

Вам потрібно хреститися, так як ви зовсім не православна людина, але відчуваєте свою релігійність. Віра - це життя, а не почуття і вона потребує системного та багаторівневого підходу, так як інакше ви маєте справу з сурогатного укладом життя, а це завжди небезпечно. прийдіть в Храм, порадьтеся зі священиком лицем до лиця.

А чи можна священика попросити бути хрещеним дитини? Чула, що батюшки рідко погоджуються, але все-таки я б хотіла спробувати.

Це можна зробити, але цей священик може не знати вашу сім`ю і йому буде дуже важко зробити вибір. Інша справа, якщо у вас є знайомий священик, який вас хоч трохи знає, то тоді буде все нормально.

Ви можете звернутися зі своїм питанням до отця Михайла в розділ його консультацій за адресою: https://nnmama.ru/forum/viewforum.php?f=47

Матеріал підготовлений Солдатовой Любавой

Поділися в соц мережах:

Схожі повідомлення